Virksomhedskultur

Virksomhedens kultur en samlet betegnelse for alle de normer, værdier og handlinger, som kendetegner virksomheden.
Det spændende ved kultur er, at den ikke er en fast størrelse. Virksomhedens kultur bliver konstant påvirket af medarbejderne, lederne, bestyrelsen og en række udefrakommende faktorer. Virksomhedskulturen påvirker alle virksomhedens processer. Det er lige fra rekrutteringsarbejdet til arbejdet med at styrke medarbejdernes arbejdsmiljø og medarbejdertilfredshed. 

Fordele ved en stærk virksomhedkultur;
Rekruttering
Et godt ry starter ofte med en stærk virksomhedskultur. Den der lille fortælling, der løber som steppebrande mellem medarbejdere: “Dem der! De er fede at arbejde for.” Den der lille fortælling, der får de gode kandidater til at lægge mærke til virksomheden.
Det kan være forskellen på, om virksomheden er et sted, hvor kommende medarbejdere drømmer om at engagere sig og slå sig ned.

Medarbejderloyalitet
Det er ikke kun rekrutteringen, der bliver en lille smule lettere. Det er også lettere at fastholde de dygtige medarbejdere, når virksomheden har en stærk kultur. Når arbejdspladsen er et sted, hvor medarbejderne har lyst til at engagere sig og glæder sig til at løse deres opgaver.

Mindre stress
En stærk virksomhedskultur reducerer arbejdsrelateret stress. Det kan virksomheden selvfølgelig mærke på bundlinjen, men det vigtigste er, at det kan mærkes på de mennesker, der er en del af virksomheden.
Det har også en positiv betydning for medarbejdernes indsats på arbejdet, samarbejdet på tværs af organisationen og jobtilfredshed.
Så den korte konklusion: Det kan godt betale sig, at investere i arbejdet med virksomhedens kultur.